• Pausologi

    Ja, det är läran om pauser med kraft inuti. 

Ja, nästan som magi...

Kraftfull. Härlig. Och ibland alldeles lagom besvärlig. 

Några pausområden som hör till Pausologin är Varför & därför, att säga Ja & nej. Kroppen och knoppen. Platser & miljöer. Att göra Oredigerat & spontant. Tid & marginaler. Att våga Prova & se. Och hylla sina Framgångar & resultat. Hur låter det för dig?

Luta dig tillbaka en stund och lyssna på Pausologin.

Eller läs lite länge ned om du vill.

Pausologi

läran om pauser med kraft inuti.

Börja med att lugnet hämta, och slippa att av stressen flämta.

Låt kraften komma till dig åter, och färre medarbetare som nästan gråter.

Men hur gör man då egentligen det? Med Pausologin ska du få känna och se.

Och vad är det där med Pausologi? Jo, läran om pauser med kraft inuti.

Olika områden som hjälpa dig kan, förstå alla stegen som tar kraften i hamn.

Där ni kan få vila och samla er en stund, istället för att ila och jaga varendaste blund.

Stegen är era, och det är ni som dem har valt,
som får stressen att minska för flera, och för er att landa rätt normalt.

Välkommen nu att börja, att prova och våga lugnet se,
och sluta med att sörja det ni inte brukar hinner med.

Ja, välkommen att börja pausera och testa de steg ni vill,
kanske fika och slappna av  ännu mera,
låt nu kraften från Pausologin få ta plats och hjälpa er dit just ni vill.

- Johanna på Pausera, januari 2021

Hej! Välkommen att lära känna mig.

Johanna Nilsson heter jag. En envis pedagog och idéspruta. Trygg och ärlig. Förälskad i härvarons kraft och ögonblickets möjligheter. 

I Min Firma nr 2, 2018 porträtterades jag och Pausera. Hur jag arbetade och tog emot support framåt.

Reportaget finns här

Tack för att ni sa nej, Bolagsverket. Krönikan jag skrev i tidningen Driva eget nr 2, 2019. Om min väg framåt som entreprenör.

Läs krönikan HÄR

I Invidzonens tidningen har jag medverkat många gånger. I nr 2, 2017, delar jag 10 tips om det jag älskar - att Fika loss!

Krönikan finns här

Jobb & sånt

20 års erfarenhet av att stödja, motivera och leda genom förändring. Som handledare, utbildare, rådgivare, coach, konceptutvecklare, projektledare, processledare, facilitör och föreläsare. I fastighets- och kollektivtrafikbranschen. Ofta i samverkansprojekt. Jag har bred erfarenhet av att möta människor i utanförskap och i osäkra sammanhang. Oftast jobbar jag och trivs bäst i  komplexa sammanhang, där det kan verka lite trassligt

Plugg...

Jag gillar inte salstentor men älskar att lära mig nya saker som berör och knyter an till något i mig. Har med mig en kandidatexamen i pedagogik. ICF professional Certified Coach (PCC). Coachande ledarskap. Motiverande samtal. Projektledning på IHM och på högskola. Certifierad i Extended Disc. Lead Forward och Team Pro. UGL. Situationsanpassat ledarskap. En 1-årig fantastiskt utbildning går jag nu under 2020-2021 i Kooperativt och idéburet ledarskap.


Vaddå stanna upp?

Så tänkte jag. När livet lekte som projektledare inom kundnöjdhet i fastighetsbranschen. Jag skapade min roll utifrån eget tycke och smak. Lät min intensiva iver och starka driv leda mig framåt. Framåt, framåt.

Irritation och avdomnade underarmar. Det dröjde inte länge innan frustrationen tog plats. Kände mig energilös på grund av kollegor som inte hängde med i tempot. Kroppen sa ifrån och jag tappade känseln ibland. Jag kände mig instängd och ville ut. Ut, ut.

Dumpad av konsulter. En dag hade jag möte med konsulter jag anlitat för att stärka kundfokuset. Deras ord kom som en käftsmäll. Vi vill inte, sa de. Vi tackar nej. Du och de andra verkar ha olika prioriteringar, ambitioner och fokus.

Då föll poletten ned. Käftsmällen blev en välbehövd ögonöppnare. Jag hade helt missat poängen. Det spelade ingen roll hur driven jag själv var - om inte de andra höll med. En längtan efter mer och annat väcktes. Jag ville vidare.

I början av 2012 slutade jag som projektledare. Lät lusten styra mot en utbildning till professionell coach. 2016 startade jag till slut eget, Pausera. Och sedan dess har jag stöttat ledare, medarbetare och arbetsgrupper till att våga stanna upp och pausera mera.

Om min dröm och livet

Jag älskar okomplicerad bakning och kaffe i gamla koppar med rosor och gnistrande guldkant på. En dröm är att bo och arbeta i en timrat gammal stuga någonstans i skogen.

Där vill jag skapa ett litet pauscafe. Och genuina upplevelser för er som hälsar på. Om sånt som är viktigt på riktigt. Som att ta en paus eller två.

Tills den timrade drömmen blir sann övar jag tålamod och njuter hejdlöst av naturen och genuina fikastunder där vi bor intill havets kant i Bergshamra i Solna i Stockholm.

Vi. Det är jag och min sambo Pelle, specialist-sjuksköterska inom akutsjukvården och en hejare på smide och hantverk. Och på halvtid hans tonårssöner, Kalle och Axel, två kloka unga män.

Vem är du - och vad drömmer du om?