Välkommen till Pausera!

Jag som driver Pausera heter Johanna Nilsson. Med över 4 års akademiska studier och 15 års erfarenhet av möten med människor i komplexa sammanhang har jag samlat ovärderliga lärdomar. Den allra största är vikten av att våga stanna upp. Ta en välbehövd paus. Utifrån denna lärdom har jag format Pausera.

Fika och bakning fascinerar mig. Mitt allra första bakminne är när jag som 7-åring står tätt intill farmor i det trånga köket på Brynäsgatan 51 F. Staden är Gävle och året är 1985. Vi ska precis börja baka småkakedrömmar tillsammans. Men jag vill först lukta på hjorthornssaltet - och farmor försöker övertala mig att låta bli. Jag stoppar ändå ned näsan i den lilla, till synes oskuldsfulla blå påsen med de vita små kornen i. Hela jag ryggar tillbaka av den mycket kraftfulla doften. Tänk att så lite kan ge så mycket. Där väcktes min nyfikenhet kring vad som får drömmar att växa. Och kring vad som ger kraft till mer.

"Det är klart du ska!" utbrister hon med hela kroppen. Och fortsätter nyfiket med frågan "Så, vad kan du börja med redan idag?". Under min första coachutbildning väcktes drömmen om att hjälpa andra samla kraft till mer. Tack vare Coachcompanions obegränsade tillit och uppmuntran, och många nära och käras varma stöd, blev drömmen sann. Varmt välkommen till min alldeles egna dröm - Pausera!

/ Johanna

Bilderna har fantastiska Metamorphose tagit.

Utbildningserfarenhet

Lärande fascinerar mig. Jag har en kandidatexamen i pedagogik och har även studerat Utbildningsdesign, Utvärdering och styrning samt Gruppvägledning på avancerad nivå vid Umeå universitet. UGL, Klart ledarskap och Situations-anpassat ledarskap har jag läst hos Gällöfsta Lärorike och projektledning hos IHM Business School samt Högskolan i Gävle. Jag är utbildad PREP-ledare via Sensus. Inom Kriminalvården och Stockholms läns landsting har jag utbildat mig i den evidensbaserade samtalsmetodiken MI, Motiverande samtal, och sist men inte minst så är jag utbildad ICF Professional Certified Coach (PCC).

Yrkesbakgrund

Förändring är min grej. Jag har 15 års arbetslivserfarenhet av att stödja, motivera och leda genom förändring i komplexa sammanhang. Jag har arbetat inom såväl statlig, kommunal och privat sektor samt inom landstinget. Jernhusen, Sandvikenhus, Ingeus, Hermods, Alma folkhögskola, Kriminal-vården, Stockholms läns landsting och Svenska kyrkan är exempel på arbets-givare. Utbildare, friskvårdsinspiratör, rådgivare och coach är exempel på roller jag trivts väl att arbetat i och jag har även stor och fin erfarenhet av projekt- och processledning i obeprövade sammanhang med många samarbetsytor.

"Motiverande samtal är en samarbetsinriktad samtalsstil
som syftar till att stärka en persons egen motivation
och åtagande till förändring."


Definitionen av Motiverande samtal kommer från boken Motiverande samtal, Miller & Rollnick, sida 38.

Och om du vill veta mer om metodiken så läs gärna här.

"Coaching är ett partnerskap med klienter
i en medvetandegörande och kreativ process
som inspirerar dem att maximera
sin personliga och professionella potential."

Definitionen av professionell coaching kommer från International Coach Federations (ICFs) etiska riktlinjer. ICF är det globala branschorganet
för professionella coacher.

Välkommen att lyssna på och läsa riktlinjerna här. ICFs elva kärnkompetenserna finns också att både lyssna på och läsa här.

Läs gärna mer om coaching på ICFs globala hemsida
och på ICF Sveriges hemsida.