• Om mitt Pausera

    Välkommen att läsa mer!

Vad kul att du har hittat hit!

Här kan du läsa mer om mig Johanna och mitt Pausera.

En ivrig pauspedagog

och idéspruta. Det är jag, Johanna Nilsson. Sedan 2016 driver jag Pausera och utbildar och supportar utifrån mitt egna Pausologi®. Läran om pauser med kraft inuti.

Jag älskar verkligen att få bidra med pauskraft på alla möjliga sätt. I litet och stort. Kraft som funkar i livet!

Pausera i media - några exempel

I Min Firma nr 2, 2018 porträtterades jag och Pausera. Hur jag arbetade och tog emot support framåt.

Reportaget finns här

Tack för att ni sa nej, Bolagsverket. Krönikan jag skrev i tidningen Driva eget nr 2, 2019. Om min väg framåt som entreprenör.

Läs krönikan HÄR

I Invidzonens tidningen har jag medverkat många gånger. I nr 2, 2017, delar jag 10 tips om det jag älskar - att Fika loss!

Krönikan finns här

Om vem jag - och Pausera - är

Den 23 juli 2022 gästade jag Bodil Bergman Hughes underbara podcast, där hon samtalar med entreprenörer och deras personliga varumärke. Missa inte detta ärliga, härliga samtal som spelades in när jag satt som prinsessan på ärten (fast utan ärtan) på ett gäng sköna och rejäla soffkuddar.

Här kan ni lyssna på en timme med Bodil och mig!

Vaddå stanna upp?

Så tänkte jag. När livet lekte som projektledare inom kundnöjdhet i fastighetsbranschen. Jag skapade min roll utifrån eget tycke och smak. Lät min intensiva iver och starka driv leda mig framåt. Framåt, framåt.

Irritation och avdomnade underarmar. Det dröjde inte länge innan frustrationen tog plats. Kände mig energilös på grund av kollegor som inte hängde med i tempot. Kroppen sa ifrån och jag tappade känseln ibland. Jag kände mig instängd och ville ut. Ut, ut.

Dumpad av konsulter. En dag hade jag möte med konsulter jag anlitat för att stärka kundfokuset. Deras ord kom som en käftsmäll. Vi vill inte, sa de. Vi tackar nej. Du och de andra verkar ha olika prioriteringar, ambitioner och fokus.

Då föll poletten ned. Käftsmällen blev en välbehövd ögonöppnare. Jag hade helt missat poängen. Det spelade ingen roll hur driven jag själv var - om inte de andra höll med. En längtan efter mer och annat väcktes. Jag ville vidare.

I början av 2012 slutade jag som projektledare. Lät lusten styra mot en utbildning till professionell coach. 2016 startade jag till slut eget, Pausera. Och sedan dess har jag stöttat ledare, medarbetare och arbetsgrupper till att våga stanna upp och pausera mera.

Gästspel i Ett medvetet sinne

21 februari 2021 gästade jag Patrik Lexells genuina podd. Välkomna att lyssna på ett jättefint samtal!


"I dagens avsnitt har vi med oss pedagogen, föreläsaren och coachen Johanna Nilsson som idag arbetar helhjärtat med pauser... Vi kommer också att utforska naturens krafter, pausologi och få värdefulla insikter och tips längst vägen där vi avslutar resan med en guidad paus och landar mjukt."

Avsnittet avslutades med att jag bjöd på en guidad avslappning, ett Pausogram® Live.

... och i Lili Östs podd - avsnitt 165

I slutet av maj 2021 gästade jag Lili Östs fina podd Attraktionslagen 2.0. Vi pratade pauser såklart.


"I veckans Attraktionslagen har jag ytterligare en talar och coachkollega som gäst. Johanna Nilsson som driver Pausera. En pausexpert som hjälper företag och privatpersoner att varva ned och landa i spacet mellan alla måsten och borden. Möt oss i ett varmt, intressant samtal om vad som kan hända när vi stannar upp, vänder blicken inåt, reflekterar och reframear."

Missa inte ett härligt paussamtal med mig och Lili!

... och Familjeträdspodden!

Som bonusmamma är det extra roligt att få bidra i sådana sammanhang också. 11 april i år hände det.


"I morgon kommer det ett bonusavsnitt i Familjeträdspodden. Det är ett samtal med pausjohanna  där vi pratar om gränser, vara snäll mot sig själv och olika sätt att ta en paus."


Ett samtal med extra stort värde för er i bonusfamilj!

Om min dröm och livet

Jag älskar okomplicerad bakning och kaffe i gamla koppar med blommor och gnistrande guldkant på. Min dröm är en vardag där jag och vi bor och arbetar utomlands ibland och att jag däremellan bjuder på hembakt barfota i naturen.

Oavsett var jag är vill jag bjuda på genuina stunder för er som hälsar på. Där känslor och tankar få ta plats. Om sånt som är viktigt på riktigt. Som att ta en paus eller två.

Johanna

Kul att du hittat hit!

Hör av dig på 0709 98 12 48 och johanna@pausera.se så pratar vi mer om det allra bästa pausupplägget för er. 

Ja tack, paussnack!